Sommersjakk

I samarbeid med Hamar kommune arrangerer vi Sommersjakk i Sommerskolen mandag – fredag fra kl. 10 til 15 i ukene 26 og 32 på Ajer ungdomsskole. Vi har med proffe trenere, tilbudet er helt gratis og vi spiller sjakkturnering hver fredag.

Våre trenere

Erlend Kyrkjebø/ Sheila Barth Stanford/ Leander Eriksen/ Kristian Stuvik Holm/Tobias Nerland

Her kan man lese mer om Sheilahttps://no.wikipedia.org/wiki/Sheila_Barth_Stanford

Erlend er mesterspiller og en meget erfaren sjakktrener. Han ledet breddegruppa i Sommerskolen i uke 26 og har tidligere ledet flere treningsgrupper både i Oslo og Stavanger.

Leander er nylig ferdig med reallinja på Hamar katedralskole. Han skal fra høsten gå på sjakklinja ved Grenland folkehøgskole. Leander er medlem av Greveløkka Sjakklubb, er klubbdommer og deltar i Norges Sjakkforbunds Akademi for unge ledertalenter.

Tobias er også ferdig med reallinja ved Hamar katedralskole i år. Han skal gå på folkehøgskole til høsten. Han er en erfaren leder i Greveløkka Sjakklubb. Han er også klubbdommer. Han blir med hele uke 32.

Kristian ble norgesmester den 10. juli. Les om bragden hos Norges Sjakkforbund her. Du kan også lese om det hos Tromsø Sjakklubb her, og hos Bergensjakk her! Totalt har nok Kristian trent og spilt sjakk mellom 15000 og 16000 timer fra han ble norgesmester i miniputtklassen i NM i Tønsberg 2008, 10 år gammel, til han ble norgesmester i eliteklassen 13 år senere.

Vi skal selvsagt gjøre ekstra stas på Kristian den uka. Fredag 13. august ca. kl. 15 vil Hamars varaordfører Knut Fangberget gjøre stas på ham. Alt dette blir i Sommersjakkens lokaler på Ajer ungdomsskole.

Her er Kristian med Hans Majestet Kongens Pokal 2021, diplom og rosebukett. Takk til Anniken Vestby for foto.

Noen bilder fra Sommerskolen 2021 uke 26.

I uke 32 har Erlend og Leander breddegruppa og Kristian gruppa for de som spiller aktivt.

Sjakkturnering: Fredagene spilles det sjakkturneringer. Her er info om turneringa i uke 32. Alle deltakere i sommersjakken spiller i turneringa. I tillegg kommer det deltakere fra barne- og ungdomssjakklubber rundt om i Norge. Deltakerne spiller i grupper etter aldersinndeling. Dette er en unik mulighet til å spille en passelig krevende sjakkturnering.

Turneringsleder Greveløkka Sommer BGP I & II er Kristoffer Gressli – her sammen med Sheila på Greveløkka skole under en aktivitetsdag høsten 2019. Andre dommere er Øyvind Henriksen, Leander Eriksen og Trond Nerland.

Alle deltakere i sommersjakken, som ikke er medlemmer av sjakklubb tidligere, får medlemskap i Greveløkka Sjakklubb ut året helt gratis! Her kan man melde seg inn i sjakklubben. Velkommen til Sommersjakk!

Leder for Sommersjakken og arrangementsansvarlig er Trond Nerland — 916 17 427.