Blogg- og nettsider

Treningssider på internett

For spilling og grunnleggende trening, kan man bruke lichess.org. Lichess er gratis og annonsefri. For helt grunnleggende øving, se her. For å lage bruker på Lichess, gå hit. De fleste medlemmene i GBSK har bruker på Lichess. Anbefales!

Om du er nysgjerrig på nettsider om sjakk, kan vi anbefale følgende norske

Greveløkka BSKs Facebookside for klubbinfo, bilder og nyheter fra klubbens mange arrangementer.

Nyheter fra Innlandet Sjakkrets Ungdom (Innlandet SKU) finner du på kretsens Facebookside

Nyheter fra Norges Sjakkforbund og Ungdommens Sjakkforbund (USF) finner du her: Sjakktuelt.

Sjakkfantomet – er en entusiastisk sjakkblogg der Sven Wisløff Nilssen, Tromsø SK publiserer smått og stort fra sjakkens verden.

Bergensjakk – Norges desidert ledende blogg for nasjonale og internasjonale nyheter. Primus motor for bloggen er Eirik T. Gullaksen, Bergen SK.

Learning Chess

Det finnes flere flotte treningsmuligheter på nettet, og de utvikles og blir stadig bedre. Vi anbefaler siden Learning Chess. Denne er på norsk, og den er nok blant de beste sidene på nettet for egentrening for barn og nybegynnere i alle aldre.

LC er oversatt fra engelsk av Sheila Barth Stanford. Sheila er en av flere proffe trenere vi har hatt besøk av i GBSK, og hun er trener for klubbens satsingsgruppe for jenter.

Vi anbefaler Learning Chess som er en flott treningspartner!

En populær side som vi anbefaler er chesskid.com Som forelder lager du en foreldreprofil, betaler gold-option, og legger til ditt/dine barn.

For eldre barn/ungdom er chess.com også en fin side med puzzles (tactics), lessons, videoes, openings, drills, etc.

En annen fin nettside, som krever innlogging, er chessimo.

Det er absolutt ikke dumt å øve, og dess mer man øver på sjakkoppgaver, dess flinkere blir man til å se sjakk matt-mønstre 🙂 Løsningene sitter nærmest i fingrene. Da skjønner man mer og mer sjakk, føler mestring, og så blir det hele en positiv aktivitet.