Velkommen til Greveløkka Sjakklubb!

I Greveløkka Sjakklubb møtes barn og ungdom som liker å spille sjakk. Klubben holder til på Greveløkka skole i Hamar. Klubbens medlemmer kommer fra Hamar, Ringsaker, Stange og Løten.

Velkommen til drop-in! Da kan barnet prøve seg et par ganger, eller bli med fast, om sjakk oppleves som positivt for ditt barn. I skoleferiene holder vi stengt.

Klubben har en aktiv foreldregruppe som har arrangert en rekke flotte sjakkturneringer, kretsmesterskap og treningssamlinger. Klubben støttes økonomisk av kommunene Hamar og Ringsaker og private bidragsytere som OBOS, Totens Sparebank og Sparebank Stiftelsen Hedmark. Tusen takk for bidragene!

Vi arrangerer nybegynner- og familiekurs og trening for viderekomne. Vanlige smitteverntiltak gjelder.

Brettsjakk/turneringsspill for andre treningsgrupper i kantina onsdager fra 18.00.

Onlinetrening fredager fra 17:00 til 18:30. Treninga foregår på plattformen sjakksheila.com og zoom. Treneren er en av Norges beste trenere, og alt er proft og gjennomtenkt. Anbefales!

Klubben bruker appen Spond for å informere om eventer, påmeldinger, treninger og annet. Greveløkkas gruppekode er SSUNH. Alle foresatte anbefales å bidra til klubbens økonomi med Cashback i Spond-appen. Med Cashback gir butikker prosenter av alle kjøp til sjakklubben. Det eneste man må gjøre er å registrere betalingskortet sitt og velge hvem man vil støtte. Alle som møter til spilletrening onsdagene må registrere seg i Spond. Da blir eventuell smittesporing mye enklere.

GBSK er også på Facebook med bilder og siste nytt fra aktivitetsdager, turneringer og lagmesterskap.

Greveløkka skole ligger i flotte omgivelser ved Ankerskogen i Hamar. Vi bruker kantinedøra ut mot atriet/skoleplassen for inn- og utgang. Som forelder kan det være fint å gå en tur på stiene i parken mens barna trener/spiller sjakk.

Sjakk må ikke koste mye, se under fanen innmelding. Medlemskontingenten inkluderer medlemskap i krets (Innlandet Sjakkrets Ungdom) og forbund (Ungdommens Sjakkforbud) og betaling for trening og materiell. Medlemskap registreres først når medlemskontingenten er betalt. Se fanen «Innmelding».

Vi legger vekt på at barna er greie med hverandre, lærer fair play og bygger vennskap gjennom sjakken.

Sjakk og konsentrasjon er nesten to sider av samme sak! Barn som spiller sjakk, blir gjerne bedre til å konsentrere seg. Og sjakk i den virkelige verden spilles med brikker på brett langt fra duppedingser.

Sjakk spilles, og trenes, også online. Det er flott å trene sjakk på nettbrett, for eksempel taktikk- og sjakkmattoppgaver (se fanen Blogg- og nettsider). Derfor anbefaler vi onlinetrening med Sheila (se over).

I sjakkmiljøet sliter vi ikke ut foreldrene – men det er lov å hjelpe til

Som forelder kan du slappe av med en god bok, strikke, jobbe litt på laptoppen din, eller bare ha det hyggelig med andre foreldre om du vil det. Du må heller ikke – være til stede under treningene, om du har annet å gjøre. Det er selvsagt hyggelig å bli kjent med andre foreldre mens barna spiller.

Vi har ingen krav om dugnader, men du kan bli spurt om å hjelpe til et par ganger i året under turneringer og aktivitetsdager med sjakk-kafé, stands, rydding og lignende. Bare trivelige oppdrag for en god sak!

Det er selvsagt bra om du – som forelder – ønsker å engasjere deg lokalt for barnesjakken i klubben, i kretsen (Innlandet Sjakkrets Ungdom) eller for forbundet (Ungdommens Sjakkforbund). Se fanen «Krets og forbund».

På nasjonalt nivå ble klubbens Leander Eriksen valgt til 2. vara til USFs styre for 2021-22. Klubbens leder, Trond Nerland, sitter i USFs valgkomité i samme periode. Trond sitter også i valgkomitéen for Innlandet Sjakkrets Ungdom (ISU). Elias Saeedi sitter i styret for ISU.

Om troner67

Trond er trener for Greveløkka barnesjakklubb, Hamar. Han er sjakkinstruktør og kretsdommer i sjakk.
Dette innlegget ble publisert i Turnering. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s