Velkommen til Greveløkka BSK!

I Greveløkka BSK møtes barn som liker å spille sjakk. GBSK holder til på Greveløkka skole i Hamar. Medlemmene kommer fra kommunene Hamar, Ringsaker, Stange og Løten.

Klubben har en aktiv foreldregruppe som har arrangert en rekke flotte sjakkturneringer, kretsmesterskap og treningssamlinger.

Velkommen til drop-in! Da kan barnet prøve seg et par ganger, eller bli med fast, om sjakk oppleves som positivt for ditt barn! I skoleferiene holder vi stengt.

Vi arrangerer nybegynner-/familiekurs og trening for viderekomne. Nybegynnerkurset høsten 2020 starter onsdag 14. oktober og varer en timen fra kl. 18-19. Vanlige smitteverntiltak gjelder.

Brettsjakk/turneringsspill for andre treningsgrupper i kantina onsdager fra 18.00.

Klubben bruker appen Spond for å informere om eventer, påmeldinger, treninger og annet. Vennligst last ned appen, om du ikke har den fra før, og skriv inn Greveløkkas gruppekode SSUNH. GBSK er også på Facebook.

Greveløkka skole ligger i flotte omgivelser ved Ankerskogen i Hamar. Vi bruker kantinedøra ut mot atriet/skoleplassen for inn-/utgang. Som forelder kan det være fint å gå en tur på stiene i parken. Nå i koronatiden må vi hiske på å registrere oss, når vi kommer inn.

Sjakk må ikke koste mye, og medlemskontingenten for hele 2020 er 500 kr. Nybegynnerkurset koster 750. Kontingenten inkluderer medlemskap i krets (Innlandet Sjakkrets Ungdom) og forbund (Ungdommens Sjakkforbud) og betaling for trening og materiell.

Medlemsskap registreres først når medlemskontingenten, eller kursavgift, er betalt.

Vi legger vekt på at barna er greie med hverandre og lærer fair play.

Sjakk og konsentrasjon er nesten to sider av samme sak! Barn som spiller sjakk, blir gjerne bedre til å konsentrere seg. Og sjakk i den virkelige verden spilles med brikker på brett langt fra duppedingser og skjermer som barna møter mer enn nok i skole og fritid. Men, det skal sies, det er flott å trene sjakk på skjerm, f.eks. taktikk- og sjakkmattoppgaver (se fanen Blogg- og nettsider).

I sjakkmiljøet sliter vi ikke ut foreldrene – men det er lov å hjelpe til

Som forelder kan du slappe av med en god bok, strikke, jobbe litt på laptoppen din, eller bare ha det hyggelig med andre foreldre om du vil det. Du må heller ikke – være til stede under treningene om du har annet å gjøre, men det er selvsagt hyggelig å bli kjent med andre foreldre.

Vi har ingen krav om dugnader, men du kan bli spurt om å hjelpe til et par ganger i året under turneringer og aktivitetsdager med sjakk-kafé, stands, rydding og lignende. Bare trivelige oppdrag for en god sak! Det er selvsagt bra for klubben om du som forelder ønsker å engasjere deg for barnesjakken i klubben, kretsen (Innlandet Sjakkrets Ungdom) eller forbundet (Ungdommens Sjakkforbund).

Om troner67

Trond er trener for Greveløkka barnesjakklubb, Hamar, og medlem av Hamar Sjakkselskap, Greveløkka barnesjakklubb, Norges Sjakkforbund (NSF) og Ungdommens Sjakkforbund (USF). Han er sjakkinstruktør i USF og kretsdommer i sjakk i NSF.
Dette innlegget ble publisert i Turnering. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s